Investeringsselskapet Bluefront lanserer sitt andre sjømatfond. Eksisterende og nye investorer har allerede forpliktet seg til å være med, opplyser selskapet i en pressemelding mandag.

– Interessen er svært høy. At de fleste av de største investorene i det første fondet vårt blir med i fond nummer to, er en god bekreftelse på den sunne og gode utviklingen det første fondet har hatt, uttaler partner i Bluefront, Simen Landmark, i meldingen.

I oktober 2021 stengte Bluefront bøkene til sitt første fond, Bluefront Capital I. Dette fondet er nå ferdig investert. Blant porteføljeselskapene finner man ozon- og oksygenspesialisten Redox; fôringsanalyseselskapet Spillfree Analytics; programvareaktøren Seaqloud; Tempia, som leverer kuldetekniske løsninger; inspeksjons- og sertifiseringsspesialisten Akvasafe AS; samt Bio Marine, som blant annet leverer oksygen- og lyssystemer til fiskeoppdrett.

I følge Bluefronts melding har selskapsporteføljen levert solid vekst sidenselskapet kom inn på eiersiden.

Leverandørindustrien

Bluefronts andre fond, Bluefront Capital II, har i første runde hentet rundt en halv milliard kroner og sier de opplever stor internasjonal interesse. Akkurat som i første fond skal det satses i sjømatbransken - i leverandørselskpaer.

– Oppdrettsnæringen trenger å ytterligere forbedre biologi og fiskevelferd samt redusere klimaavtrykket. Våre porteføljeselskaper bidrar til å løse mange av utfordringene som næringen står overfor, uttaler partner i Bluefront Equity, Kjetil Haga, i meldingen

Videre går det fram at de største investorene i det første fondet har forpliktet seg til å bli med i Bluefront Capital II også. Fra fond I er blant annet Bergesen-familiens Havfonn, Steensland-gruppen, Klaveness Marine, TD Veen og Cubera med videre. I tillegg har enkelte andre varslet at de blir med på «second close» senere i år.

Blant nye investorer i Bluefront Capital II er det globale investeringsselskapet Cambridge Associates, som har gjennomført en grundig due diligence over 8-9 måneder.

Globalt selskap med på laget

Cambridge Associates er et globalt investeringsselskap som bygger skreddersydde porteføljer for privatkunder, pensjonsfond, andre institusjonelle investorer, legater og stiftelser, «med mål om å oppnå bedre resultater og ha positiv innvirkning på verden».

– Vi er stolte av å komme gjennom nåløyet deres. Kombinasjonen av å være en rendyrket sjømatinvestor og et sertifisert bærekraftfond i tråd med EUs omfattende taksonomiregelverk treffer deres profil bra, uttaler Simen Landmark i meldingen.

Selskapet opplyser at de er i gang med å sette kapitalen i arbeid og selskapet er i flere prosesser og forventer å gjøre oppkjøp før sommeren.

Med seg på laget har investeringsselskapet industrielle rådgivere med erfaring fra sjømatsektoren, som tidligere konsernsjef i Mowi, Alf-Helge Aarskog; tidligere konserndirektør i Biomar, Jan Sverre Røsstad; Nova Sea eier og styreleder Aino Olaisen; og HitecVision-partner Arne Trondsen.