«En mer effektiv laks kan vinne klimakonkurransen»

Norsk lakseoppdrett har som annen kjøttproduksjon stort potensial for å bedre sitt miljøavtrykk, skriver Bjarne Hatlen, seniorforsker i Nofima.

Dersom vi kan avle en laks som er bedre til å bygge protein og som lagrer mindre energi som fett, så vil fôret vi gir fisken bli bedre utnyttet til vekst. Slik kan fôrfaktoren og klimaavtrykket reduseres betydelig, skriver Bjarne Hatlen, seniorforsker i Nofima. Bildet viser laksesmolt i akvarium på Sunndalsøra, som nylig er satt i sjøvann.
Dersom vi kan avle en laks som er bedre til å bygge protein og som lagrer mindre energi som fett, så vil fôret vi gir fisken bli bedre utnyttet til vekst. Slik kan fôrfaktoren og klimaavtrykket reduseres betydelig, skriver Bjarne Hatlen, seniorforsker i Nofima. Bildet viser laksesmolt i akvarium på Sunndalsøra, som nylig er satt i sjøvann.Foto: Terje Aamodt / Nofima
Publisert 5. August 2021, kl. 09.28Oppdatert 5. August 2021, kl. 10.27
KommentarLeserinnleggNofimaBjarne Hatlenfôr