Sukker fra norske grantrær er blitt til 1600 kilo gjær til lakse- og grisefôr: – Forsøkene vil gi viktig informasjon

Foods of Norway ved NMBU, Lallemand Animal Nutrition og Borregaard står bak produksjonen.

Sukkeret ble produsert av bioraffineringsselskapet Borregaard, og deretter brukt til å dyrke gjær ved Lallemands fabrikk i Estland (bildet), der oppskaleringen fant sted. Gjæren skal brukes av Foods of Norway i fôringsforsøk med gris og laks i løpet av høsten og vinteren.
Sukkeret ble produsert av bioraffineringsselskapet Borregaard, og deretter brukt til å dyrke gjær ved Lallemands fabrikk i Estland (bildet), der oppskaleringen fant sted. Gjæren skal brukes av Foods of Norway i fôringsforsøk med gris og laks i løpet av høsten og vinteren.Foto: Lallemand
Publisert 8. September 2021, kl. 14.28Oppdatert 8. September 2021, kl. 14.31
NMBULaksefôrForskningFôrkilder