Oppdrettslaks – bedre enn sitt rykte?

Vi spiser stadig mer oppdrettsfisk, og i dag anslås det at om lag halvparten av all fisk som spises globalt stammer fra oppdrettsnæringen. Norge er verdens største produsent av atlanterhavslaks, men hva vet vi egentlig om innholdet av næringsstoffer i oppdrettslaksen?

Oppdrettslaks er noe av det sunneste du kan spise. Kombinasjonen av næringsstoffer gjør at oppdrettslaksen fortsatt kan bidra til en bedre ernæringsstatus både hos oss i Norge og i andre land hvor den norske oppdrettslaksen spises viser forskningen.
Oppdrettslaks er noe av det sunneste du kan spise. Kombinasjonen av næringsstoffer gjør at oppdrettslaksen fortsatt kan bidra til en bedre ernæringsstatus både hos oss i Norge og i andre land hvor den norske oppdrettslaksen spises viser forskningen.Arkivfoto: Grieg Seafood
Publisert 22. December 2020, kl. 10.17Oppdatert 22. December 2020, kl. 10.17