Hav og land i krangel om selvforsyningsgraden av mat i Norge

Norge var kun 45 prosent selvforsynt med mat i 2019. Det viser tall fra Norsk institutt for bioøkonomi. Årsaken til at tallet er er så lavt er at selvforsyningsgraden måles i kaloriinnhold i maten. Da når ikke sjømaten opp.

Sjømat smaker godt og en viktig del av kostholdet vårt. Men om vi konsumerte de 2,7 millioner tonn sjømat som ble eksportert i fjor, ville vi fremdeles ikke være selvforsynt med mat – målt i energibehov.
Sjømat smaker godt og en viktig del av kostholdet vårt. Men om vi konsumerte de 2,7 millioner tonn sjømat som ble eksportert i fjor, ville vi fremdeles ikke være selvforsynt med mat – målt i energibehov.Foto: Alex Holm
Publisert 16. September 2020, kl. 12.20Oppdatert 16. September 2020, kl. 12.24
MatproduksjonNorges BondelagSjømat NorgeSelvforsyning