Det er over 20 år siden sist kjendiskokken serverte laks

Kun en spesiell type oppdrettslaks når opp når Pontus Dahlström serverer laks til gjestene sine.

Kokk, vinimportør og restauranteier Pontus Dahlström
Kokk, vinimportør og restauranteier Pontus DahlströmFoto: Anders Furuset

Onsdagen før havbruksmeldingen legges fram har Norske Lakseelver, WWF, Miljøvernforbundet og andre organisasjoner funnet sammen med Eide Fjordbruk og restauranteier Pontus Dahlström. De slår et slag for lukkede merder i sjø, og har invitert presse, politikere og andre interessenter til en fin-fin to-retters lunsj på Kolonialen, en restaurant på Bislett i Oslo sentrum.

– Det er over 20 år siden sist jeg hadde laks på menyen i noen av mine restauranter, sier den profilerte kokken og utelivsinvestoren Pontus Dahlström.

Kokker ved restauranten Kolonialen i Oslo tilberedte laks fra Eide Fjordbruks lukkede merd. Retten var en «laks Wellington», altså en innbakt rett inspirert av den langt mer kjente retten biff wellin
Kokker ved restauranten Kolonialen i Oslo tilberedte laks fra Eide Fjordbruks lukkede merd. Retten var en «laks Wellington», altså en innbakt rett inspirert av den langt mer kjente retten biff wellinFoto: Anders Furuset