Det skriver Skretting i en pressemelding.
Allerede i 2008 oppdaget forskerne at camelinaolje hadde svært spennende egenskaper. Det store problemet var at de tilgjengelige volumene var for små. Det har Skretting nå endelig funnet en løsning på.
Camelina er en planteolje med like mye Omega-3 som fiskeolje.
Camelinaolje utvinnes fra frøet til Camelina sativa. Planten, som kalles oljedodre på norsk, er i slekt med raps og hvert frø inneholder om lag 40 prosent olje.
Det totale innholdet av omega-3 er hele 30 prosent, på høyde med den aller beste fiskeoljen. I tillegg er camelinaoljen rik på naturlige antioksidanter, ikke minst vitamin E. Dette gjør den mer oksidativ stabil enn for eksempel linolje, og godt egnet for bruk i fôrindustrien.
Gjennom forsøk på Skretting ARCs forskningsstasjon på Lerang utenfor Stavanger er ernærings- og helseeffektene grundig dokumentert. I fjor ble fisk fulgt fra ett til fem kilo gjennom feltforsøk hos LetSea på Helgeland, og deretter slaktet og sensorikk-testet av Nofima.