Har sushi-ambisjoner for denne: – Vår drøm er å lage en sukkertare som kan erstatte nori

Men årets sukkertare ender hos som kvegfôr i Danmark. – Per nå er den største flaskehalsen egentlig markedet, sier Harald Sveier i Lerøy Seafood.

– Tare er en plante, og den trenger lys. Men lysbehovene varierer etter størrelse. Til å begynne med ligger den rundt en halv meter under havoverflaten, men vi har gjort forsøk som viser at tare kan dyrkes ned til ti meters dybde, sier teknisk sjef Harald Sveier i Lerøy Seafood.
– Tare er en plante, og den trenger lys. Men lysbehovene varierer etter størrelse. Til å begynne med ligger den rundt en halv meter under havoverflaten, men vi har gjort forsøk som viser at tare kan dyrkes ned til ti meters dybde, sier teknisk sjef Harald Sveier i Lerøy Seafood.Foto: Robert Nedrejord
Publisert 9. June 2021, kl. 03.00Oppdatert 9. June 2021, kl. 09.03
Harald SveierLerøy SeafoodOcean ForestIntraFishAustevoll